Modestylistes zijn helemaal HOT. Iedereen wilt tegenwoordig een Stylist zien en een Stylist hebben. Maar het is nu ook voor iedereen mogelijk om een Stylist te zijn! De Modestylist(e) beroepsopleiding is een groot succes op de Nederlandse Beauty School en een absolute aanrader voor iedereen, die graag toegang wil krijgen tot de wereld van nationale en internationale mode en kleding.

Iedere zomer en winter verschijnen er nieuwe trends op het gebied van de mode. Deze trends worden als eerste waargenomen door de trendwatchers en in een later stadium verder ontwikkeld door de Modestylist. Een Modestylist is dus iemand, die op de hoogte is van de bestaande producten en stijlen op kledinggebied, maar ook kennis heeft van de markt en de behoeften van de consument weet te signaleren.

De opleiding wordt gegeven door professionele docenten met een mode kunstacademie achtergrond. Zij hebben een schat aan ervaring opgebouwd gedurende hun carrière, die zij graag met jou willen delen.

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een schooldiploma. Oud studenten zijn o.a. werkzaam als stylist bij Cool Cat, achter de schermen als stylist bij Net 5, werkzaam bij een couturier en zelfs bij Vogue in New York!

De Modestylist Beroepsopleiding bestaat uit 30 lessen. Dit is verdeeld over 1 lesdag per week. Je dient af en toe een model mee te nemen en huiswerkopdrachten te maken.

Combineer deze opleiding

Kun je niet kiezen of wil je meerdere opleidingen volgen? De opleiding Modestyling (Beroepsopleiding) is uitstekend te combineren met één van de onderstaande opleidingen:

Vakoriëntatie: Kennis vergaren van de producten en de leefstijlen. Via onderzoek, subculturen, shopping - museumbezoek tentoonstellingen.

Beeldonderzoek: Analyseren van doelgroepen; onderscheiden via beeld en de beleving ervan t.o.v. de media en de producten op confectiegebied.

Labels, winkelketens en merknamen leren herkennen.

Basis

• Kleuren leren zien, herkennen van wat kleur kan doen, vlakverdeling
  • Materiaalkennis; soorten stoffen verzamelen en structuren leren onthouden bij naam
  • Werken op deadline, in samenwerking met een fotograaf
  • Moduleren; met een lap stof tot een ontwerp/idee komen van een kledingstuk
  • Modelleren; wat moet je doen als een kledingstuk niet past
  • Verslagen leren maken, kort en bondig met essentie
  • Werk presenteren
  • Lookbook trends maken
  • Social media opdrachten
  • Jouw instagram account optimaliseren
  • Portfolio maken en eigen modewebsite creëren

Visualiseren:

• Uitvoering: hoe vertaal ik een idee in beeld.
  • Voorstel maken; prognose/concept via moodboards en presentatie.
  • Jezelf leren presenteren, shoppen voor een eigen pagina in een tijdschrift.

Stylingselementen: Geschiedenis en ontwikkeling van straatbeelden, mode en kleding. Het samenstellen van sfeer- en kleurcollages

Examen: Beoordeling portfolio en eigen modeproductie voor een tijdschrift.

19 sep 2018 Woensdag 10:30 - 15:00 inschrijven

27 sep 2018 Donderdag 10:30 - 15:00 inschrijven

Kosten opleiding

Daarbij komt het werkpakket:

€250,- (dit bedrag dient voor aanvang van de opleiding te worden betaald)

Werkpakket Modestyling

Basisbenodigdheden opleiding Modestyling

Life is too short to wear boring clothes, create your own