Heb jij een passie voor mode en wil je in de toekomst ook zelf kleding ontwerpen en maken? Dan is deze opleiding een aanrader! De lessen worden verzorgt door een modeontwerperster uit de modewereld.

De modewereld kom je dagelijks tegen met creaties in winkels, nieuwe ontwerpen in tijdschriften en in televisieprogramma's op tv. Omdat de modewereld dusdanig breed is kan je aan de slag gaan, waar jij zelf wilt. Werken voor een groot fashionlabel of bij een couterier persoonlijk om je eigen label starten!

Het is voor deze opleiding niet nodig om al ervaring te hebben in het modevak. Alle onderdelen worden vanaf punt nul geleerd, dus ook het tekenen! Je hoeft geen voorkennis of tekentalent te hebben om te kunnen starten. Belangrijk is het dat je affiniteit hebt met mode en bezit over een goede dosis motivatie en creativiteit.

De opleiding Modeontwerper (Fashion Designer) bestaat uit 34 lessen. Dit is verdeeld over 1 dag in de week gedurende een schooljaar. Hou er wel rekening mee dat je ook huiswerkopdrachten moet maken.

Wedstrijd: De 010-trui!

De Mode Ontwerp Klas heeft meegedaan aan de ontwerpwedstrijd van de nationale warme truien dag. De bedoeling was dat de studenten een "echte Rotterdamse trui" zouden ontwerpen. Eén van onze studenten schopte het zelfs tot in de krant!

Combineer deze opleiding

Kun je niet kiezen of wil je meerdere opleidingen volgen? De opleiding Modeontwerper (Fashion designer) is uitstekend te combineren met één van de onderstaande opleidingen:

• Modegeschiedenis van toen en nu. Hierdoor leer je de belangrijkste mode ontwerpen en ontwerpers die de modewereld hebben beïnvloed. De mode uit de geschiedenis komt steeds weer terug waardoor het van groot belang is dat je de geschiedenis ervan kent.
  • Modetrends signaleren en modeprognose (voorspellingen) doen. Welke trends zijn op dit moment hot en welke nieuwe trends verwacht jij voor het nieuwe seizoen. Hierdoor zijn jouw ontwerpen altijd trendy of zelfs trendsetters.
  • Patroon en ontwerp tekenen, hiermee kan je eigen ideeën op papier uitwerken en er een echt ontwerp van maken. Zodat je voorstellen kan voorleggen aan opdrachtgevers en jijzelf of de naaister het ontwerp ook daadwerkelijk kan maken tot een echt kledingstuk of kledingcollectie.
  • Materialenkennis, zoals stoffen, fournituren en toebehoren. Hierdoor weet je welke stoffen en materialen je moet kiezen om jouw eigen ontwerp te kunnen maken.

Tijdens de lessen leer je diverse creaties te maken onder begeleiding van een ervaren coupeuse.

De examenopdracht bestaat uit het ontwikkelen van een eigen stijl, maken van 2 examen eindstukken en deze presenteren.

27 sep 2018 Donderdag 10:30 - 15:00 inschrijven

05 okt 2018 Vrijdag 10:30 - 15:00 inschrijven

Kosten opleiding

Daarbij komt het werkpakket:

€495,- (dit bedrag dient voor aanvang van de opleiding te worden betaald)

Het werkpakket bevat een naaimachine. Mocht je al een naaimachine thuis hebben, dan is het mogelijk om deze naaimachine op school te laten staan. Het is belangrijk dat iedere student met hetzelfde werkt tijdens de lessen.

Werkpakket Modeontwerper

Basisbenodigdheden opleiding Modeontwerper (incl. naaimachine)

Life is too short to wear boring clothes, create your own